O meni

Cukerpekarca s poslanstvom dati piko na i vašem praznovanju.

Jerneja Trofenik Dimnik

Cukerpekarca s poslanstvom dati piko na i vašemu praznovanju.

Moja sladka poslovna pot, se je pričela leta 2016, ko me je vedno več ljudi prosilo za torto. Saj veste, spečeš doma torto, pa je vsem všeč, pa bi jo imela še teta, pa soseda, pa prijateljica in iz teh prijateljskih tort se je rodila strast do peke. Ustvarjanje, dekoracij me je pomirjalo, ob tem delu sem končno začutila, da je to tisto kar bi rada počela v življenju. Ko sem opazovala zadovoljne obraze, ki so se sladkali z mojimi torticami je bilo veselje in motivacija do tega dela še večja. Pustila sem svoje pisarniško delo v turizmi in se podala na samostojno poslovno pot. V Sloveniji sem naletela na kup ovir. Problem v izobrazbi, pomanjkanje finančnih sredstev, previsoke najemnine in še in še.

Tako me je pot vodila čez mejo, kjer sem odprla svoj gostinski lokal in poleg gostinske dejavnosti, pekla še torte. Teh je bilo iz dneva v dan več in kaj kmalu je postalo jasno, da se bo potrebno odločiti med kuharijo in peko. Odločila sem se za slednje in v lanskem letu predala gostinski del drugemu, sama pa se v celoti posvetila ustvarjanju tortic, slaščic in drugih sladkih dobrot. Želja po kuhanju in ustvarjanju v kuhinji pa je bila še vedno prisotna in tako sem še tej svoji strasti dala piko na i, z udeležbo v tekmovanju Masterchef Slovenija 2020.

Oblikovanje, dekoriranje, igranje z novimi okusi, vse to je postalo moje življenje in polek družine največja ljubezen. Kreiranje vaših tortic, daje smisel mojemu življenju, ko pa lahko še kakšno zakuham pa sem najbolj srečen človek na svetu. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec in očitno je res tako, saj moji poskusni zajčki doma, komaj čakajo da ustvarim spet kaj novega.

Naročila in informacije

Terbegovci 4a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici

Jerneja Trofenik Dimnik