20220531_180144
Jerneja Trofenik Dimnik

Jerneja Trofenik Dimnik

BOROVNIČEVO JOGURTOVE ŠNITE

BOROVNIČEVO JOGURTOVE ŠNITE

Sladička, ki paše tako poleti kot pozimi, skratka kadarkoli in kjerkoli in še zelo enostavna je za pripravo.

Biskvit:
2 jajci
60g sladkorja
0,5dcl olja
0,5dcl mleka
50g mletih mandljev
50g moke
1 žlička kakava
1 žlička pecilnega praška

Jajca in sladkor penasto stepemo. Posebaj zmešamo suhe sestavine. Ko jajcem med stepanjem volumen dvojno naraste, dodamo olje in mleko, nato med počasnim mešanjem še suhe sestavine. Razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču – pekač naj bo primerne velikosti, da pride masa za pol prsta debelo, manjši bo pekač, višji bo biskvit. Pečemo na 170 °C cca. 15-20 minut (odvisno od pečice).

Borovničeva krema:
200g zmrznjenih borovnic
150g svežih borovnic
80g sladkorja
5 lističev želatine
500ml smetane za stepanje
1 grški jogurt
1 žlica medu

Zmrznjene borovnice damo v ponev in segrevamo na manjšem ognju. Ko se stopijo dodamo sladkor ter sveže borovnice. Kuhamo približno 20 minut na zmernem ognju, da se borovnice razkuhajo. Ko je kuhano, odstavimo in dodamo želatino, ki smo jo pred tem omehčali v hladni vodi. Sedaj stepemo smetano in grški jogurt, dodamo med in stepamo do skoraj trdega (masa mora biti rahla in puhasta in ne trda. Ko je stepeno, dodamo borovničevo zmes (mora biti še topla a ne prevroča). Lepo vmešano kremo prelijemo po biskvitu in postavimo v hladilnik za 45-60 minut da se strdi.

Jogurtova krema:
250ml smetane za stepanje
1 grški jogurt

Smetano in jogurt stepemo v gladko kremo in razporedimo po predhodni borovničevi kremi, ki se je pred tem že strdila v hladilniku. Vse skupaj postavimo še za kakšnih 15 minut v hladilnik, narežemo, serviramo in samo še uživamo.

DELI TO OBJAVO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email